8 Nisan 2013 Pazartesi

Yasemin Mutfakta

Batırık tarifi  
1-1,5 su bardağı tahin
1 orta boy soğan
1,5 yemek kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
500 gr ince bulgur (köftelik)
Yarım demet maydanoz
Birer çay kaşığı Tuz, karabiber, kimyon, kuru reyhan


Yapılışı:   Bulguru ağzı kapalı bir  kaba alıp sıcak suyla üzerini geçmeyecek kadar ıslatıyoruz.  Ayrı bir kapta tahini yoğun bir kıvam alıp kokusu çıkıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz.  Soğanı ince ince doğrayıp bulgurun içine alıp yoğuruyoruz. Bu işlem esnasında domates salçasını, biber salçasını ve baharatları ekliyoruz. Kavurduğumuz tahini ekleyip yoğrulmaya devam ediyoruz. En son ince kıydığımız maydanozu ekleyip tekrar yoğuruyoruz. İsteğe göre sulandırılabilir ya da mercimek köftesi gibi sıkılıp afiyetle yenir. Not: Sulandırma işlemini azar azar yapıyoruz. Kıvamı size bağlı:)

1 yorum: